Google+ Followers

Jumaat, 26 Julai 2013

HUJUNG BULAN..GAJI MASUK KELUAR BALIK

ASSALAMULAIKUM DAN SALAM MESRA..

Baca tajuk saje dah dapat kita bayangkan rutin tiap-tiap bulan perkara wajib kita perlu selesaikan...Belum sempat panas kat beg duit dah kene bayar segala bil..Setiap bulan kita kene selesaikan bil-bil seperti bil air,bil api,bil telefon/internet,bayar kereta,bayar rumah dan duit dapur..Itu belum termasuk bil cukai pintu,cukai harta dan indah water...

Semua bil-bil diselesaikan oleh si suami setiap bulan..Kalau suami agak sibuk dengan kerja,suami bayar melalui online jer..Memang senang dan tak payah nak tunggu giliran tapi masalahnyer kadang-kadang guna online nie lambat update cikit..Dah bayar tapi dapat bil bulan seterusnyer ade tunggakan yang kene jelaskan..Aduh..siap telefon bagai mintak jelaskan..Sabar jerlah..

Kalo ade masa terluang,saya suka bayar segala bil di pejabat pos jusco seremban 2 jer..Saya suka pergi dalam pukul 3 petang ke bawah sebab masa itu orang tak ramai sangat,,Jadi urusan jadi mudah dan cepat..Lagipun saya tak suka nak lengah-lengahkan bayar bil ini..Takut dah terpakai susah lah pula nanti..Bila dah selesai bayar segala bil dan hutang,senang cikit nak bajet beli lain lak..hhiii


Selesai bayar segala bil,sambil-sambil itu saya boleh cuci-cuci mata tengok pakaian yang tengah sale..Kalau pergi jusco ini,anak saya yang sulung itu paling suka pergi tempat game..Setiap kali masuk mesti habis rm 5 punyer..Semua game die suka dah macam orang besar lak..Lagipun saya memang bajet untuk die main game sebulan sekali jer..Kalau selalu..aduhh..boleh botak kepala ner..

Bagi anda yang dah gaji itu,jangan lupa tau bayar segala bil anda..Bukannyer ape,lagi cepat kita bayar,lagi senang kita nak uruskan belanja harian  kita..Asingkan duit untuk bayar bil,hutang kereta,rumah,yuran anak dan sebaginyer..Tak lama lagi nak raya,lagilah banyak nak kene pakai duit..Jangan kerana nak raya bagai,tapi bil-bil masih belum di bayar,,

INGAT TAU...


Salam Mesra
   LELA

















Tiada ulasan:

Catat Ulasan